Duyurular

Tekvando’da Hedef 300 Bin Sporcu

30 Aralık 2009 2 dk okuma

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2009 yılını tekvandonun milat yılı olarak kabul ettiklerini söyledi. Metin Şahin, 2009 yılı değerlendirmesini ve 2010 yılı hedefleri konusunda yaptığı açıklamada, bu yıl tekvandoda ilkleri yaşadıklarını belirterek, ”Azerbaycan’da yapılan dünya takımlar şampiyonasında ilk defa takım halinde şampiyon olduk ki bu organizasyon 5 kıtadan seçilen en güçlü tekvando takımlarının yarıştığı bir şampiyonadır. İsveç’te yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 7 altın madalya ile hem erkeklerde, hem de bayanlarda takım şampiyonu olduk. İspanya’da yapılan 21 yaş altı ümitler şampiyonasında takım halinde şampiyon olduk. Tekvandoda tarihinde bu kadar başarıyı ilk kez bir arada yaşamamızdan dolayı 2009 yılını milat olarak kabul ettik. 2006 yılında başlayan yükselişimiz 2008 ve 2009 yıllarında zirveye ulaştı. 2008-2009 yılları tekvandonun en başarılı olduğu yıllardır” diye konuştu.

Şahin kendileri açısından en önemli başarılarından birisinin de Dünya Tekvando Federasyonu’nda (WTF) yeniden görev almak olduğunu ifade etti.

2010 HEDEFLERİ

Metin Şahin, 2009 yılında elde ettikleri başarıları 2010 yılında da sürdürmek istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: ”Öncelikli hedefimiz 2009 yılında yakaladığımız dereceleri korumak. Daha sonra altyapıya yönelik kamplarla gençleri tekvandoya kazandırmayı planlıyoruz. 192 bin sporcuyla federasyonlar içerisinde ilk sıradaki yerimizi, ulaşmayı hedeflediğimiz 300 bin sporcuyla daha da pekiştirmek istiyoruz. Ayrıca hedeflerimiz arasında, 2012 Avrupa Büyükler ile 2013 Dünya Büyükler Şampiyonalarını ülkemize almak için aday olacağız.”

2009 MADALYA DURUMU

Avrupa Gençler Şampiyonası: 7 altın, 2 gümüş
Dünya Takımlar Şampiyonası: Erkekler birinci, bayanlar üçüncü
Para Tekvando Şampiyonası: 1 altın, 1 gümüş, 3 bronz
Avrupa Yıldızlar Şampiyonası: 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz
Büyükler Balkan Şampiyonası: 11 altın, 3 gümüş, 1 bronz
Yıldızlar ve Ümitler Balkan Şampiyonası: 29 altın, 9 gümüş, 4 bronz
Dünya Şampiyonası: 1 altın, 3 bronz
Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası: 6 altın, 2 gümüş, 4 bronz
Avrupa Poomse Şampiyonası: 5 altın, 1 gümüş, 2 bronz
Dünya Poomse Şampiyonası: 2 gümüş, 3 bronz
Uluslararası Almanya Açık Turnuvası: 12 altın, 5 gümüş, 8 bronz
Uluslararası İspanya Açık Turnuvası: 4 altın, 3 gümüş, 5 bronz
Uluslararası Akdeniz Turnuvası: 3 gümüş, 2 bronz
Uluslararası İngiltere Açık Turnuvası: 1 altın, 1 gümüş
Toplam: 79 altın, 34 gümüş ve 55 bronz madalya
‘

Kurumsal Paydaşlarımız

Birlikte daha güçlüyüz

Türk taekwondosunun gelişimine katkı sunan kurum, kuruluş ve sponsorlarımız.