Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Fransa’nın Strasbourg kentinin bir beldesi olan Schiltigheim’da düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’na yaklaşık 30 ülkeden 350 civarında sporcu katılıyor. Türkiye’nin 10’u erkek ve 10’u bayan olmak üzere 20 sporcuyla mücadele ettiği şampiyonanın ikinci gününde 7 milli taekwondocu tatemiye çıktı. Milli sporcular ikinci günü, 2 gümüş madalya ile tamamladı.
Erkekler 57 Kg’da Taner Baş ilk müsabakasında Sloven Jure, Tozon ile karşılaştı ve rakibini 15-1 sayı üstünlüğü ile yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde de Çek Cumhuriyeti’nden Hamdi, Anas’ı 11-9 ile geçen Taner, yarı finalde Ukraynalı Kobzan, Kyrylo’yu 22-19 yenmesine rağmen finalde Macar Berei, Bela’ya 23-18 yenilerek gümüş madalya kazandı ve Avrupa İkincisi oldu.
Bayanlar 51 Kg’da Emine Nur Palaz ilk maçında Romen Rache, Alexandra’yı 7-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Alman Gruenauer, Stefanie ile karşılaşan sporcumuz, müsabakayı 6-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde İtalyan Cancellieri, Giorgia’yı 5-4 yenen Emine, finalde Fransız Sitti, Imani’ye 7-2 yenilerek gümüş madalya kazandı.
Bugün tatemiye çıkan diğer sporcularımızdan;
Erkekler 49 Kg’da Ahmet Küskü ilk maçında Slovakyalı Svec, Filip’i 11-5 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İtalyan Caulo, Gabriele’e 7-5 yenilen Ahmet, madalya maçında şampiyonaya veda etti. Erkekler 53 Kg’da ise Nesim Küskü ilk turda Slovenyalı Jure, Pajk’i 16-2 yenmesine rağmen, ikinci turda Alman Goekce, Muhammedcan’a 9-5 yenilerek elendi.
Bayanlar 41 Kg’da Derya Eşme ilk turda İsviçreli Ehigie, Nehima’yı 7-3’lük skorla geçti. İkinci maçında Rus Artamonova, Anastasiia’ya bu sefer 7-3 yenilen sporcumuz şampiyonaya veda etti. Bayanlar 47 Kg’da Ahsen Şengün ilk turda italyan Pelucchini, Alessia’yı 10-4 ile geçmesine rağmen, ikinci turda Ukraynalı Karelina, Darya’ya 5-4 yenildi ve çeyrek final şansını kaybederek elendi. Bayanlar 44 Kg Elanur Çelik ilk turda Ukraynalı Khobtar, Sofiia’ya altın vuruşta yenildi ve elendi.
Bakan Çağatay Kılıç Taekwondocuları Tebrik etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 6. Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gününde madalya kazanan milli sporcular için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:
” 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde gümüş madalya kazanan Milli sporcularımız Taner Baş ve Emine Nur Palaz’ı kutluyorum. Genç sporcularımızın başarıları gelecek için bizlere umut veriyor. Şampiyonadaki madalya sayısını altıya yükselten mili takımı tebrik ediyorum. Başarılarda emeği geçen herkese ülkem adına teşekkür ediyorum.”









